Maaike


Ik ben Maaike van de Belt en getrouwd met Mark. Samen hebben wij 2 zonen, geboren in 2002 en 2004. Hebben we 2 honden & 2 katten. Met z’n allen wonen we net iets buiten het dorp op een heerlijke plek met een klein stukje eigen bos. En wie ben ik dan? Dat heb ik altijd een zeer lastige vraag gevonden. Inmiddels heb mijn eigen gedachten over mezelf al vele malen aangepast. Ik hou niet zo van al die labels en etiketten; letterlijk en figuurlijk.

Labels in kleding worden veelal door mij uit de kleding gehaald. Meestal irriteren ze mij mateloos en word ik er kriegel van. Dan hou ik ook niet zo van een drukke omgeving en heb ik aangenomen dat anderen mij verlegen en in mezelf gekeerd vinden. Ben ik me vaak bewust van subtiele signalen van mijn omgeving en heb ik een hekel aan harde geluiden. Ik zou dus prima in het hokje ‘hoog sensitief’ kunnen vallen en het etiket ‘introvert’ (als ik een test invul over HSP of Introversie, dan score ik hoog 😉) past dan ook wel op mijn verpakking.

En wat nog meer……
 ik ben soms een beetje rebels
 ik ben met vlagen een tikkeltje eigenwijs en kan behoorlijk koppig zijn
 ik hou van buiten zijn en dan vind ik het heerlijk om in een bos te struinen
 ik hou van op blote voeten lopen
 ik hou van een vuurtje stoken
ik ben een gevoelsmens en zoom in op dynamieken; wat gebeurt er tussen mensen op gevoelsniveau en dus zonder woorden
als ik te veel signalen en prikkels heb opgepikt, knijp ik er even tussen uit en neem ik even tijd voor mezelf om te herladen.

Ik ben wie ik ben en weet je, die IK is alle dagen nog aan het leren en ontdekken. Nieuwe inzichten en informatie zorgen er bij mij voor dat ik nu verder kijk dan mijn oude blikveld. Ik laat stap voor stap de oude en minder positieve gedachten over mezelf los. Ik heb mezelf de ruimte gegund om de mooie en krachtige eigenschappen en kenmerken van mezelf te gaan (her)ontdekken en omarmen. Heb ik ontdekt hoe ik die eigenwijsheid en koppigheid op een positieve wijze kan gebruiken zodat ik, gevoelsmatig, op minder weerstand stuit bij anderen.
Durf ik nu ook vol trots te zeggen: IK ben ik een rustzoekende introverte HSP-er!

Je hebt al kunnen lezen dat ik graag buiten ben en dan het liefst door de bossen loop te struinen. Buiten zijn biedt ruimte en zorgt voor ontspanning. Het zet je in beweging. Dat is dan ook waarom ik tijdens het coachen graag de natuur in trek.