Blog


IK BEN…….

IK BEN….

Twee van de krachtigste woorden….
want wat je er achter zet, vormt jouw realiteit.

IK BEN….

Het zijn veelal de twee eerste woorden die je gebruikt om jezelf voor te stellen, soms misschien met een ‘Hallo’ ervoor en gevolgd door je naam. Dat is niet zo moeilijk, toch?
Zelf heb ik het altijd best lastig gevonden als er dan iets meer van me werd gevraagd. Hortend en stotend prevelde ik dan maar iets. Het liefst zo kort mogelijk om vooral niet te veel ‘in the picture’ te staan.

Ik ben namelijk verlegen, stil, introvert, een beetje rebels, een tikkeltje eigenwijs en soms behoorlijk koppig. En ik had hierbij, voor mezelf, een beeld gevormd welke niet heel positief was. Je hoort natuurlijk assertief en extrovert te zijn. Je loopt met de meute mee en doet wat iedereen doet om ‘erbij te horen’. Toch?!

Inmiddels weet ik dat dit absolute onzin is. De woorden die ik achter ‘Ik ben’ zet vormen mijn realiteit. Ik heb mij eigen gedachten en overtuigingen gekoppeld aan de woorden verlegen, stil, introvert, rebels, eigenwijs en koppig. Het zijn mijn eigen gedachten die deze woorden negatief inkleuren. En het zijn mijn eigen overtuigingen die mij energie hebben gekost om mij iedere keer weer aan te passen aan de ‘verwachtingen’.

De afgelopen jaren heb ik geleerd – en mogen ontdekken – dat er zeer waardevolle (positieve) kanten zitten aan ‘verlegen, stil, introvert, rebels, eigenwijs en koppig’. Ik ben een kei in observeren en kan super analyseren. Ik ben een gevoelsmens en zoom in op de onderlinge dynamiek; wat gebeurt er tussen mensen op gevoelsniveau en dus zonder woorden. Ik kleur graag buiten de lijntjes en ik hou niet van ‘labels en etiketten’.
Ik ben blij met mezelf! Ik kijk terug op een mooi leerproces waarin ik mezelf absoluut regelmatig tegen ben gekomen. Een proces met vallen en opstaan. Een proces waarin hardnekkige overtuigingen me, met enige regelmaat, even tegen hebben gehouden.

Dit mooie leerproces heb ik dit jaar (2019) aangevuld met de opleiding tot Body Mind Release therapeut. Ik heb niet alleen de theorie geleerd, maar ik ben ook zelf met de Body Mind Release methode aan de slag te gaan. BMR is voor mij – zowel persoonlijk als voor mijn praktijk – het laatste puzzelstukje. Ik heb nu een tool in handen die ik – indien nodig – kan toepassen in mijn dagelijkse leven.

Ik wil graag het volgende gedicht met je delen:

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
zoals ik altijd dacht.

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkomt.

Maar als ik mijn ogen sluit
en voel mijn ware zelf van binnen
dan kom ik deze cirkel uit
en kan steeds weer opnieuw beginnen.

dichter onbekend

 

Door de Body Mind Release kijk en denk ik nu anders naar en over mezelf. En dat gun ik jouw ook!
Wil jij jouw cirkel uit en opnieuw beginnen? Dan nodig ik jouw uit contact met mij op te nemen.

Ik WijzZ – Ontdek de natuurlijke jij!

Van ruis in je hoofd naar innelijke rust

Reacties ( 0 )

    Plaats een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.