Blog


Koppigheid als masker voor jouw krachtige kwetsbaarheid

Je komt over als een sterk mens, die precies weet wat ze wel en niet wil. Het uiten van jouw menig of standpunt lijkt vaak geen enkel probleem. Jij trekt de kar wel en loopt fier voorop. Je komt (veelal) over als standvastig, eigenzinnig en enigszins koppig.
En toch kost dit jou veel energie en ben je zoekende naar een manier waarop je dit kunt gaan veranderen. Als jij je vertrouwd en veilig voelt, laat je heel soms een klein beetje jouw masker zakken. Wordt jouw krachtige kwetsbaarheid zichtbaar en deel je kort iets over jouw zoektocht naar verandering. Het niet weten maakt jou soms onzeker en daardoor tast je soms in het duister en vraag je je wellicht af ‘wat kan ik doen om dit te veranderen?’.

Herken je iets? Dan neem ik je graag even mee in het verhaal van de vlinder.
De vlinder begint zijn reis als eitje en vervolgens als rups. Als rups ziet hij niet veel meer dan wat er precies voor zijn neus gebeurt. De rups eet, groeit en vervelt met enige regelmaat. Op een bepaald moment gaat de rups een cocon (pop) maken. Binnen in die cocon begint het transformatieproces van rups tot vlinder. De tijd waarin dit gebeurt is per soort verschillend. Zodra het tijd is, barst de cocon open en kunnen de vleugels van de vlinder zich ontvouwen. In de tijd dat de vleugels nog nat en opgevouwen zijn, kan de vlinder niet vliegen en is dan erg kwetsbaar. Zodra de vleugels zijn opgedroogd vliegt de vlinder de wijde wereld in en ziet hij de wereld vanuit een heel ander gezichtspunt. Een gezichtspunt vele malen groter dan toen hij rups was.

Dit is een korte versie van een mooi proces. Een proces die je, symbolisch, ook kunt gebruiken als mens.
Soms kan het zijn dat je, in jouw eigen (groei)proces, alleen maar ziet wat er vlak voor jouw neus gaande is. Dan kun je heel koppig en eigenwijs, je blijven voeden met alles wat er voor jouw voeten komt. Maar is dat wel verstandig? Er komt dan misschien wel een moment waarop je de kar niet meer trekt. Heb je te veel ‘gegeten’ en ben je moe. Wil je die verandering, waar je al een tijdje naar opzoek bent.

Herken jij het gevoel en wil je dit graag veranderen, zodat je juist jouw krachtige kwetsbaarheid de ruimte kunt geven?
Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen.

Ik WijzZ – Ontdek de natuurlijke jij!

Van ruis in je hoofd naar innelijke rust

Reacties ( 0 )

    Plaats een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.