Blog


Mak schaap? Of toch niet….

Als koppig kind heb je ooit – onbewust – besloten ‘dit doe ik nooit meer’. Vanaf dat moment liep jij keurig met de meute mee, ondanks dat je van binnen voelde ‘dit is niet oké’. Maar goed, het voordeel was dat de grote mensen niet meer boos werden. Geen gemopper, geen gezeur, gewoon rust.

Rustig vervolgde jij, zonder veel tegensputteren, de route die voor jou was uitgestippeld. Naar mate jij ouder wordt, merk je steeds vaker dat er van binnen bij jou van alles gaande is. Er is veel onrust en misschien ervaar je zelfs fysiek ongemak. Je voelt je er domweg niet lekker bij en vraagt je soms hardop af ‘is dit het nu!?’. Voor je gevoel waai je met iedere wind mee en hink je van de ene gedachte naar de andere zonder enig houvast. Voel jij je soms net zo’n mak schaap dat wel met de kudde meeloopt om geen gedoe te krijgen.

Misschien kun jij nog terug naar het moment waarin je ooit, in alle stilte, hebt gekozen om vooral meegaand te zijn. Misschien keurde jij je eigen koppigheid wel af omdat er zoveel commentaar op was. Is er iets gebeurt waardoor je – gevoelsmatig – wel meegaand moest zijn.

Begrijp me niet verkeerd; ik bedoel echt niet dat jij toen een verkeerd besluit hebt genomen. Voor dat moment was het voor jou oké om te kiezen voor het meegaan met de overgrote meerderheid. Je ging mee en de dingen gebeurden gewoon zoals ze gebeurden. En dat is vaak ook zo. Er zijn nu immers gebeurtenissen waar je (bijna) geen invloed op hebt. Het enige waar jij invloed op kunt hebben is hoe jij omgaat met het gevoel wat erbij komt. Kun jij zelf invloed uitoefenen op jouw gedachten. En dat is soms best een uitdaging; verder kijken, voelen, ervaren dan wat inmiddels jouw vaste patroon is. Ingesleten patronen kunnen immers best vastgeroest zijn en niets is makkelijker dan inderdaad maar met de kudde mee te blijven lopen.

Heb jij echter het gevoel dat het voor jou niet meer oké is, dan nodig ik je van harte uit om eens te gaan onderzoeken hoe het voor jou zou zijn om die koppigheid weer eens meer (positief!) te gaan inzetten. Koppigheid is namelijk een mooie kwaliteit en is in alle puurheid een vorm van eigenheid en zelfstandigheid.

Wil jij weten en ervaren hoe jij jouw oude koppigheid een boost kunt geven en er achter komen hoe jij de kracht van koppigheid positief kunt gaan inzetten? Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen.

Ik WijzZ – Ontdek de natuurlijke jij!

Van ruis in je hoofd naar innelijke rust

Reacties ( 0 )

    Plaats een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.